Search
Close this search box.
Klimmen & Trekking

Review: Nemo Hornet Elite 2P Tent

review-nemo-hornet-elite-2p-tent-main

Omstandigheden

Ik heb de Nemo Hornet Elite gebruikt tijdens het kamperen in de Ardennen. Een aantal overnachtingen op een grascamping in een bosrijke omgeving.

De Nemo Hornet 2P

Als je de Nemo Hornet Elite 2P in handen krijgt, valt meteen op dat de compacte tentzak extreem licht is. Natuurlijk mag je dat verwachten van een lichtgewicht tent. Toch kon ik bijna niet geloven dat dit pakketje van ruim 800 gram een volwaardige tweepersoonstent bevatte. Daarmee is meteen het belangrijkste voordeel van deze tent benoemd. Hij past dus makkelijk in je rugzak en als je de stokken los inpakt, neemt alles nauwelijks pakruimte in. Hiervoor is in de tentzak een slim touwtje verwerkt.

Materiaal & gebruik

Zelf gebruikt NEMO geregeld de term ultralight voor zijn outdoor gear, en niet onterecht. Het lage gewicht komt door het gebruik van heel fijne 7 denier nylon voor. Het grondzeil moet natuurlijk wat steviger zijn en is dan ook 10 denier. Een andere gewichtsbespaarder is het geraamte. De stokken in Y-vorm zijn van DAC 8,7mm Featherlite NFL aluminium. Veel stevigheid en minimaal gewicht dus. Dat wil je als je weekend gaat wandelen. Maar goed dat is allemaal nog theorie en technologie. Op pad dus. In het najaar kan het al flink koud en nat zijn, maar ik had geluk met het weer. Maar zelfs als het regent is het opzetten van deze tent heel eenvoudig. Ook in je eentje heb je ‘m zo staan. Je legt de binnentent uit, zet het eendelig frame op en hangt de binnentent er aan met simpele kunststof haakjes. De buitentent erover spannen en met een simpel kliksysteem zet je alles in handomdraai vast. Een paar haringen en je kunt gaan inrichten.
Juist omdat het een 2-persoonstent is, is het ontzettend prettig dat de Hornet Elite aan beide kanten ruime ingangen heeft. In de ruimte tussen de buiten- en binnentent kun je je spullen kwijt. Mijn rugzak voor dit wandelweekend was niet al te groot en paste dan ook prima. Als je langer op pad gaat en meer meeneemt, wordt het wat meer passen en meten om alles droog te houden. Als je je rugzak en schoenen goed aan de kant zet, kun je via de grote deuren aan beide zijkanten, makkelijk de slaaptent in. Gewoon aan je eigen kant. Da’s natuurlijk handig als je ’s nachts naar de wc moet. De opslagruimte in de slaaptent is ook beperkt. In een paar vakken kun je wat (platte) spullen kwijt. Omdat het een compacte tent is, houdt de ruimte in de binnentent tent niet over. Toch is er genoeg plek om er met twee man van ongeveer 1.90 cm goed te slapen. Hopelijk is je slaapmaatje niet te bewegelijk. Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat er te weinig frisse lucht binnenkomt. De binnentent is van gaasstof en zorgt voor maximale ventilatie. Bovendien is er ook voldoende ruimte tussen de binnen- en buitentent. Ook na een niet al te koude nacht was er bij het ontwaken nauwelijks condens in de tent.

Conclusie

Ik ben ronduit enthousiast over de Hornet Elite. Hij is vederlicht en past makkelijk in je rugzak. Door het compacte formaat van de tentzak neem je ‘m makkelijk mee op een fiets- of wandeltocht. Dus geen extra gesjouw. En eenmaal op de plaats van bestemming zet je ‘m razendsnel op. Hoewel de tent van nylon is en je relatief dicht op elkaar ligt, wordt hij niet vochtig of zweterig. Wat mij betreft is dit een ideale trekkerstent.
[vc_message message_box_color=”grey”]De Hornet Elite is er in twee uitvoeringen:
  • De Hornet Elite 2P met een winkeladviesprijs van € 569,95
  • De Hornet Elite 1P met een winkeladviesprijs van € 499,95
[/vc_message]
Picture of Petrick de Koning

Petrick de Koning

Bewegen is een noodzaak. En dat geldt ook voor buiten zijn. Naast lekker sjouwen op een rugbyveld betekent dat ook veel hardlopen, hiken en skiën. Met af en toe een uitstap naar bootcamp. Niets mooier dan mezelf en mijn gear testen in een uitdagende omgeving.
Picture of Petrick de Koning

Petrick de Koning

Bewegen is een noodzaak. En dat geldt ook voor buiten zijn. Naast lekker sjouwen op een rugbyveld betekent dat ook veel hardlopen, hiken en skiën. Met af en toe een uitstap naar bootcamp. Niets mooier dan mezelf en mijn gear testen in een uitdagende omgeving.

Gerelateerd

Thule Covert Camera Backpack 24L | Review

Als content creator ben ik altijd onderweg met mijn camera, laptop en accessoires. Een goede tas…

Peli 1460 Protector Case: onverwoestbare bescherming voor sportmassage benodigdheden

De juiste uitrusting kan het verschil maken, niet alleen in prestaties, maar ook in efficiëntie en…

De Salewa Puez Knit Mid PTX is een veelzijdige krachtpatser | Review

Wie regelmatig de bergen intrekt, weet hoe belangrijk goede schoenen zijn. De Salewa Puez Knit Mid…

De Patagonia Airshed Pro Pullover is ultralicht en ideaal voor actieve dagen | Review

Tijdens mijn tochten op grote hoogtes en onder wisselende weersomstandigheden werd de Patagonia…

Salomon Cross Hike Tracker GTX & Superfeet: onmisbaar in ruig terrein

Wie serieus de natuur in trekt, weet dat goede schoenen essentieel zijn. Tijdens mijn recente…

De Leatherman Skeletool CX is een minimalistische krachtpatser voor de echte outdoor liefhebber | Review

Als je op zoek bent naar een betrouwbare multitool voor je outdooravonturen, dan is de Leatherman…

Ruig en offroad Lanzarote per Lexus NX Overtrail | Autotest

Met de Lexus NX Overtrail kiest het Japanse merk voor een nieuw hoofdstuk in haar succesverhaal….

De Arc’teryx Alpha SV is een hardshell in beast-mode voor elk weertype | Review

Als fervent outdoor-enthousiasteling ben ik constant op zoek naar gear die niet alleen prestaties…

Review van de European Outdoor Film Tour (EOFT)

Sinds 2001 vindt de EOFT plaats, een reizende tour van outdoorfilms die in talloze theaters in…