De broek is een technisch geavanceerde wandelbroek met optimale pasvorm en doordachte details. De broek is gemaakt voor wandelingen waarbij bewegingsvrijheid minstens zo belangrijk is als slijtvastheid en bescherming tegen o.a. scherpe stenen.
Daarom zijn bijvoorbeeld het zitvlak en de knieën voorgevormd en voorzien van extra sterke naden. En daarom is ook de broek op het zitvlak, de voorzijde van de benen, de knieën en onder aan de binnenzijde van de pijpen voorzien G-1000 Eco.
Bovendien zijn de pijpen versterkt met een dubbele laag stof om slijtage door wandelschoenen te weerstaan. Om slijtage te verkleinen is de binnen zoom verwijderd en vervangen door stof uit één stuk.
Een ventilatieopening met rits van de knieën naar de heupen en langs de kuiten voert overtollige lichaamswarmte af. Ook is de gulp verlengd om een extra ventilatiemogelijkheid te creëren. Twee zakken op de pijp, één met rits en één met klep en een binnenzak van mesh voor kleine spullen.
Hoog geplaatste steekzakken houden zelfs als u gaat zitten de inhoud op zijn plek. Gespsluiting onder aan de pijpen en haakje voor bevestiging aan de (ski)schoen.
Belofte
Al sinds de oprichting van Fjällräven is het onze drijfveer om producten te ontwikkelen die het voor de mens makkelijker maken om van de natuur te genieten.
Åke Nordin was pas veertien jaar oud toen hij het rugzakframe bedacht dat de basis zou vormen voor het bedrijf Fjällräven. Åke was padvinder en vond het heerlijk om buiten te zijn. Hij was echter niet tevreden met de rugzakken van die tijd die als oncomfortabele zakken tegen je onderrug aanhingen. In een tijdschrift had hij gelezen dat het gewicht hoog en dicht bij je rug moest liggen om zware lasten te kunnen dragen. En toen hij in de bergen wilde gaan wandelen, timmerde hij een rugzakframe van hout waar hij een draagzak voor naaide. Eenmaal in de bergen wekte zijn rugzak veel nieuwsgierigheid van andere wandelaars op en Åke kreeg meerdere bestellingen.
Het rugzakframe werd het begin van het bedrijf Fjällräven dat Åke Nordin tien jaar later oprichtte in zijn geboorteplaats Örnsköldsvik.
Geliefde klassieker
Er is inmiddels meer dan 50 jaar verstreken sinds Fjällräven aan zijn wandeling begon en Fjällräven-uitrusting wordt gebruikt en gewaardeerd door verschillende generaties outdoormensen over de hele wereld. Veel producten zijn in de loop der tijd min of meer klassiekers geworden, bijvoorbeeld de Greenlandjas uit 1968, de Viddabroek uit 1999, de rugzak Kånken uit 1978 en de Expedition Dun-jas die in 1974 werd ontworpen. Veel producten hebben bovendien eervolle onderscheidingen mogen ontvangen voor functie en milieubewustzijn, zoals de Keb Trousers en de rugzak Kajka, om maar enkele recente voorbeelden te noemen.
Inspiratie uit de natuur
De ontwikkelingen gaan verder en wij, medewerkers van Fjällräven, vinden nog steeds de inspiratie voor nieuwe producten en oplossingen als we zelf in de natuur zijn. En net zoals in 1960, toen het allemaal begon, willen wij graag slijtvaste, tijdloze en functionele outdooruitrusting ontwerpen, verantwoord handelen ten opzichte van mens, dier en natuur en inspireren tot buitenleven en de belangstelling daarvoor in standhouden.
Op de internationale website van Fjällräven kunt u meer lezen over het bedrijf, onze bedrijfsfilosofie, geschiedenis en ons werk voor duurzaamheid. De website is Engelstalig en ook te lezen in het Duits en Zweeds.
Testcondities
De Keb Trouser heb ik in diverse omstandigheden gedragen en getest. Tijdens verschillende wandel en klimactiviteiten. Ik heb de Keb Trouser ook veel gedragen tijdens het bouwen van hindernissen en natuurlijke opdrachten ten behoeve van buitensportactiviteiten.
Ook tijdens de uitvoer en organisatie van deze activiteiten heb ik de Keb Trouser veel gedragen. De Keb Trouser werd bloot gesteld aan veel modder, schuren en schaven door sjouwen en klimmen etc. Het wandelen ging vaak over gebaande paden met een rugzak die gemiddeld 15 kg woog.
Review
De eerste indruk die ik had van de Keb Trouser was dat het uiterlijk een stoerheid uitstraalde. Het materiaal zag er stevig uit en nodige uit om direct uit te testen. Ik wilde naar buiten….
Een kritisch kijk met betrekking tot het dragen van broeken, ja die heb ik wel. Dat heeft mede te maken met mijn gevoel van bewegingsvrijheid. Dit is iets wat ik erg belangrijk vind tijdens mijn activiteiten. Meer nog dan de duurzaamheid en bescherming die het product mij misschien wel biedt.
De laatste twee punten scoort de Keb Trouser overigens ontzettend hoog en daar is geen speld tussen te krijgen. Dat merk je direct als je de Keb Trouser aantrekt of als je het materiaal voelt. Verder heeft de fabrikant zijn best gedaan om de bewegingsvrijheid te verhogen door een elastisch materiaal te gebruiken.
De Keb Trouser beviel mij het beste tijdens de statische momenten. Hiermee bedoel ik dan op de momenten wanneer ik niet heel actief bezig was. Dat zou anders kunnen. Maar dat heeft alles met de pasvorm te maken.
Pasvorm
De Keb Trouser die ik heb getest was een maat 48 (regular). Ik heb een slank postuur en ben 1 meter 80 lang. De pasvorm was wel oké maar niet perfect. De lengte van de Keb Trouser was goed. Verder vond ik de broekspijpen wel prima maar die zouden voor mij nog wel iets strakker mogen. Dat gezegd hebbende was de taille aan de ruime kant. Tijdens het dragen van de broek was een riem zeker noodzakelijk.
Wat ik vervelend vond was dat de Keb Trouser continu dreigde af te zakken. Daardoor ging ik de Keb Trouser steeds strakker doen waarmee het conform een beetje verloren ging. Kortom de Keb Trouser hing een beetje aan me en dat heeft wellicht met de maatvoering te maken.
Materiaal
De keuze van het materiaal is natuurlijk top. De gedeeltes van de Keb Trouser die het meest te verduren krijgen zijn voorzien van een steviger materiaal ten opzichte van de rest. De broek is grotendeels voorzien van een rekbare stof die uitermate flexibel is. Hiermee wordt de pasvorm en het comfort enorm verhoogd. Daarmee is de Keb Trouser tijdens vele activiteiten toepasbaar.
Pluspunten
- duurzaamheid
- veelzijdigheid
- stoere uiterlijk
- keuze van het materiaal
Minpunten
- prijs
- pasvorm rond taille
Korte conclusie
Het zou niet mijn eerste keus zijn voor wat betreft het aanschaffen van een nieuwe broek. De reden hiervan is o.a. dat ik van eenvoud houd en dus niet teveel zakken o.i.d. zoek op een broek. Verder vind ik de maatvoering van de broek lastig en wellicht iets te ruim voor mij in de omgeving de taille.
Tijdens mijn activiteiten wil ik bewegingsvrijheid en bescherming tegen weersinvloeden. Hier voldoet de Fjällräven Keb broek overigens volledig aan. Dus mijn keuze is zeer persoonlijk.