Search
Close this search box.

De Banff Mountain Film Festival Tour verveelt nooit!

|

De Banff Mountain Film Festival Tour verveelt nooit!

Op 14 februari ging de Banff Mountain Film Festival Tour in première in München. Eind maart komt de tour naar Nederland. Een absoluut hoogtepunt is de film van Max Kroneck en Jochen Mesle. Zij nemen ons mee op hun 2.500 km lange trip van Thessaloniki tot in München. Met de fiets en op ski’s rijden ze door weer en wind, in sneeuw en ijs, door en òver de Balkan. Ze laten door hun absoluut herhaalbare aanpak zien, dat een avontuur niet veel geld hoeft te kosten en ook nog milieuvriendelijk kan zijn. Met Gearlimits zijn 3×2 tickets te winnen met de ‘raffle’, meer informatie hierover vind je verder in dit artikel.

Maar dat is nog lang niet alles. De film ‘To The Hills & Back’ behandelt de vraag of we niet het respect voor de bergen verloren hebben. Het is een waarschuwing en een aanmoediging tegelijk. We begeleiden Adolfo Trujillo in Mexico naar het Deep Water Soloing in de cenoten in het mysterieuze Mexicaanse tropische regenwoud van Yucatán. Van de diepste diepten gaan we daarna naar de hoogste hoogten: Mountainbiker Kilian Bron beklimt als hoogtepunt van zijn avontuur vol actie in Mexico, nu echter ook rustig zijn fiets voortduwend, de legendarische en tevens hoogste actieve vulkaan van het land, de Popocatépetl.

Adembenemend & emotioneel

Al gedurende 45 jaar enthousiasmeert het Banff Centre Mountain Film Festival met adembenemende en vaak ook emotionele films ons. Ook deze 46e jaargang heeft echt iets te bieden. Na de première volgen meer dan 80 voorstellingen in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Nederland, België en Luxemburg. Het programma van dit jaar omvat zes films. Met toelichting en pauze duurt een voorstelling tweeënhalf tot drie uur.

Locatie, data & tickets

 • Maandag 27-03-23 vanaf 20:00 in Rotterdam, LantarenVenster | TICKETS
 • Dinsdag 28-03-23 vanaf 19:30 in Den Haag, Theater de Nieuwe Regentes | TICKETS
 • Woensdag 29-03-23 vanaf 20:00 in Amsterdam, Meervaart Theater | TICKETS
 • Donderdag 30-03-23 vanaf 19:00 in Groningen, Kinepolis Groningen – Saal 6 | TICKETS
 • Vrijdag 31-03-23 vanaf 19:00 in Utrecht, Kinepolis Jaarbeurs Utrecht | TICKETS
 • Zondag 02-04-23, 19:30 in Eindhoven, Evoluon Eindhoven – Philips Hall | TICKETS

Ticket Raffle

Wij GEVEN 2 x 3 tickets weg!!

Meer informatie over de films en het Banff programma vind je op hieronder of op banff-tour.de!

Wij hebben tickets voor de voorstelling in:

 • Rotterdam op dinsdag 27 maart (2 tickets)
 • Amsterdam op woensdag 29 maart (2 tickets)
 • Utrecht op vrijdag 31 maart (2 tickets)

Laat je in meevoeren in de kracht, energie en inspiratie van de filmmakers. Vanaf 27 maart op tournee door Nederland. Kijk hieronder hoe je deze tickets kunt winnen.

Wat moet je doen?

 • Schrijf je in voor de Gearlimits nieuwsbrief
 • Laat onderaan deze pagina in de comments weten naar welke voorstelling je wilt en met wie. Geen stress, het e-mailadres is alleen voor ons zichtbaar en wordt niet vermeld in de reactie die je plaatst.

De ticket raffle loopt t/m woensdag 22 maart 2023

De films

BALKAN EXPRESS

De Banff Mountain Film Festival Tour verveelt nooit!
© Max Kroneck

Max Kroneck en Jochen Mesle laten zien, hoe je op een milieuvriendelijke manier en met een klein budget een groot avontuur kunt beleven. Voor de twee avonturiers uit München is onderweg zijn het doel. Ze gaan enkele reis van München naar Thessaloniki. Vanaf daar willen ze weer terug naar huis fietsen. Voor hen liggen 2.500 kilometer aan ruige bergen, ijzige pistes en adembenemende afdalingen, want ze hebben ook hun ski’s meegenomen. Maar ze beleven niet alleen avonturen, want ze maken ook ongelooflijke gastvrijheid, vriendelijke culturen en hartelijke ontmoetingen mee, die allen in herinnering blijven.

TO THE HILLS & BACK

© To the Hills and Back

Berggids Bradford White heeft in de Canadese Rockies al veel ongelukken meegemaakt. Samen met zijn dochter Ginny vraagt hij zich af of het respect voor de bergen verloren gegaan is. To The Hills & Back laat op indrukwekkende wijze, aan de verhalen van Adam Campbell en Katie Combaluzier zien, dat er op deze vraag geen eenvoudig antwoord te geven is. Hun verhalen zijn een waarschuwing, maar ze laten ook het geluk bij een ongeluk zien. Het zijn verhalen van verbondenheid, hoop en een grenzeloos vertrouwen, die ons laten zien dat je nooit de moed mag opgeven.

COLORS OF MEXICO

De Banff Mountain Film Festival Tour verveelt nooit!
© Colors of Mexico

Mountainbiker Kilian Bron verkent de wereld het liefst op twee wielen. Dit keer is de Fransman in Mexico terechtgekomen. Altijd op zoek naar nieuwe routes en uitdagingen, voert zijn reis hem van de kleurrijke straten van hoofdstad Mexico City naar de top van de Popocatépetl, de met 5.426 meter op één na de hoogste vulkaan van het land – en weer terug. Colors of Mexico geeft de essentie weer van zijn vier weken durende mountainbike avontuur: snelle ritten, fantastische opnamen en een perfecte soundtrack.

CREATION THEORY

© Ben Sturgulewski

Waar komt creativiteit vandaan? Dat is de vraag die de drie sportsters en één muzikant in deze film proberen te doorgronden. Ontbrandt de creatieve vonk echt alleen maar in de geest of ook in het lichaam, in het avontuur en in de beleving? Want juist in de beleving werken lichaam en geest op een bepaalde manier samen, waarin creativiteit en de daarbij behorende vonk letterlijk voor het grijpen ligt. Het zoeken en het grijpen van die creativiteit kan dus niet slechts theoretisch plaatsvinden, maar juist vooral ook in de praktijk; kortom in de beleving, het avontuur en dat is wat de film vertelt. Het resultaat van deze zoektocht is een fantasierijke en indrukwekkende mengeling van snowboarden en surfen met een meeslepende soundtrack om eens lekker op je gemak bij te genieten.

CONTINUUM

De Banff Mountain Film Festival Tour verveelt nooit!
© Robb Thompson

Acht ritten, acht locaties – 100% mountainbike-action. In Continuum haalt professioneel fietser Brett Rheeder de maximale flow uit z’n tweewieler. En dat op elk vlak van de film. Sporters hebben het vaak over ‘in flow’ zijn. Alles loopt als gesmeerd en de bewegingen gaan naadloos in elkaar over met een topprestatie als resultaat. In deze film vormen niet alleen lichaam en geest van het script een perfecte eenheid, ook de beelden uit zijn acht ritten zijn zo gesneden dat ze in elkaar overgaan en elkaar aanvullen en zo de indruk van één lange afdaling wekken. Het resultaat is een match-cut sequentie, die de film een speciaal metaniveau geeft, waardoor ze op zowel sportief als artistiek gebied een eyecatcher is.

REEL ROCK: CENOTE

© Reed Rickert

Diepblauw water, mystieke flair: De cenoten op het Mexicaanse schiereiland Yucatán staan bekend om hun bijzondere sfeer. De onderaardse grotten trekken duizenden toeristen uit de gehele wereld aan. Je kunt er baden en duiken, maar sommige streekbewoners hebben avontuurlijker ideeën, zoals bijvoorbeeld Adolfo Trujillo. Cenote vertelt het verhaal van deze papajaboer die, om te kunnen zwemmen in de cenote, zijn klimpassie ontdekt. Tegenwoordig exploiteert hij de eerste klimhal in zijn woonplaats en probeert hij jong en oud voor zijn passie te enthousiasmeren.

Je krijgt geen genoeg van de Banff Mountain Film Festival Tour?

Dat komt mooi uit want naast het Banff-tourprogramma presenteert Outdoor-Cinema.net nog veel meer digitale programma highlights. De mooiste films van buiten on demand streamen kan via Outdoor-Cinema.net, het premium platform voor outdoor-, avonturen- en natuurfilms. Zo krijg je je avontuur echt bij je thuis. Simpelweg online een kaartje voor de film van je keuze bestellen en na het activeren zeven dagen streamen.

Hier een klein voorproefje:

SHERI

Van kleermaakster tot Packraft-designer. Sheri Tingey heeft in haar leven al veel uitgeprobeerd en haar geheel eigen weg gevonden om haar creativiteit tot uiting te brengen. Eerst maakte ze functionele skikleding waarbij ze pionierswerk verrichtte. Later lukte het haar de eerste voor wildwater geschikte kleding te maken, de Packraft. Een goed ontwerp betaalt zich uit: Sheri’s Packrafts werden een groot verkoopsucces. Het familiebedrijf draait goed en aan pensioen denkt de creatieve onderneemster nog lang niet. In „Sheri“ vertelt ze ons haar verhaal en maakt ons deelgenoot van de vele pieken en dalen in haar leven.

A BAFFIN VACATION

Avonturierster Sarah McNair-Landry is op Baffin Island opgegroeid. Samen met haar partner Erik Boomer geeft ze reistips op de beste Canadese avonturenmanier. Sarah laat ons een wilde, maar niet minder mooie kant van haar land zien. Het arctische Baffin Island is het grootste Canadese eiland. Wie niet bang is voor een beetje kou, kan hier naast prachtige landschappen en geweldige indrukken ook echt inspiratie voor een volgende vakantie opdoen. Kajakken, klimmen en camperen, Baffin Island heeft ongelooflijk veel te bieden, maar vooral een wereld waarin de mens nog altijd te gast is.

Picture of Hayco Volkers

Hayco Volkers

I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.
Picture of Hayco Volkers

Hayco Volkers

I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

Gerelateerd

5 epische outdooravonturen in de wildernis van Småland

De grootste schat van het Zuid-Zweedse Småland is de natuur. Als je weg van de massa op vakantie…

In twee etmalen door Marokko tijdens de Mazda Epic Drive

De Mazda Epic Drive is een unieke rijervaring. Deze drive geeft autorijders de kans om…

5 avontuurlijke tips om je te verbinden met de zee op World Ocean Day

Op 8 juni vieren we World Ocean Day, een dag die helemaal in het teken staat van de oceaan….

Outdoor op zijn best: De Jordan Trail

De Jordan Trail biedt cultuur en adembenemende landschappen, voor avonturiers de kans om op een…

La Grande Odyssée in Isère: Een geweldige ervaring voor outdoor fans

Afgelopen zomer reisde ik al eens per trein naar de Franse Alpen. Nu ben ik uitgenodigd om in de…

Helly Hansen eert Ski Patrollers op de International Ski Patrol Day 2024

Morgen, op 10 februari 2024, is het weer zover: International Ski Patrol Day wordt voor de derde…

Op outdoor-avontuur in Morzine-Avoriaz: Mountainbiken, planten zoeken en meer

Een reisverslag over een bezoek aan het gebied van Morzine-Avoriaz in de Franse Alpen. Van…

Krachtige must-reads voor zelfontwikkeling 

Dat zelfontwikkeling niet altijd hoeft te smaken naar groene smoothies, wierook en meditatiesessies…

Leer langlaufen in de Tiroler Zugspitz Arena

Waarom zou je jezelf beperken tot alleen skiën of snowboarden als er ook nog langlaufen is? Het is…

Interview met natuur illustrator Jack Spowart

Vorig jaar maakten we kennis met Jack Spowart toen Rab en Banff op zoek waren naar een…