Search
Close this search box.

In the Long Run: splitboarden in Mongolië

|

maxresdefault-4
Nu al weer bijna twee weken geleden dat we in Stubai waren om 15 mooie snowboards te reviewen (daarover later deze week meer!) We waren daar onder andere met Seb Jam, een Franse voormalig pro-snowboarder maar ook een begenadigd filmmaker. Samen met zijn vriendin, de Nederlandse snowboardster, digital nomad, reisblogger enz. Mirte van Dijk, (ook een recente toevoeging aan de GearLimits crew) gingen zij een tijd terug op een verschrikkelijk mooi avontuur: splitboarden in de hoog gebergte’s van Mongolie. Vergezeld met Nederlandse boarders Stephan Verheij en Rens de Wild, ontmoetten ze daar onder andere Munk Ghund en Battulha Woogie, twee Mongoolse boarders met wie ze hoge verlaten pieken beklommen en afdaalden. Schitterende vergezichten, het waanzinnige Mongoolse keelgezang, en een inzicht in hoe in Mongolie aangekeken wordt tegen de bergen. “It takes four days of travel to reach the untouched mountains of the Mongolian Altai. Before setting one step on the glacier that leads towards the lines that have never seen a snowboard before, you need four different flights, a Russian Furgon van for a seven hour drive and a bunch of camels carrying your basecamp while hiking up a five hour long trail. At least, that’s the scenario in the long run, because time has a different meaning on this side of the world.” Sommige bezoekers van het Film Festival vonden dat er wat weinig snowboard actie in zat. Maar het is niet een actie edit, maar een film over een reis naar een andere wereld, en een reis in een andere cultuur. En hoe over die culturele verschillen het samen reizen en samen rijden een onderlinge band en begrip creëert die verder gaat waar taal en cultuur achterblijven. De 25 minuten durende film die dat opleverde draait nu op verschillende filmfestivals en is nog niet online te zien. Onder andere was die te zien begin november op het afgelopen Freeride Film Festival in Tuschinski (waar wij hem hebben gezien). Maar er zijn nog meer data en plekken waar de film draait. Ondertussen is Seb ook nog bezig met inzending naar andere festivals in voorjaar 2018. Voor nu moeten we vooral genieten van de schitterende trailer. Maar zo gauw de film in zijn geheel ergens te vinden is, laten we je het weten. Complimenten dus aan Seb, Mirte en alle riders voor een schitterende film.
Picture of Editors Squad

Editors Squad

Bij GearLimits geloven we dat goed materiaal leidt tot betere prestaties, meer plezier en hogere veiligheid. Voor elke sporter die zijn grenzen wil verleggen en zijn plezier wil vergroten is dit een must. GearLimits helpt je hierbij.
Picture of Editors Squad

Editors Squad

Bij GearLimits geloven we dat goed materiaal leidt tot betere prestaties, meer plezier en hogere veiligheid. Voor elke sporter die zijn grenzen wil verleggen en zijn plezier wil vergroten is dit een must. GearLimits helpt je hierbij.

Gerelateerd

5 epische outdooravonturen in de wildernis van Småland

De grootste schat van het Zuid-Zweedse Småland is de natuur. Als je weg van de massa op vakantie…

In twee etmalen door Marokko tijdens de Mazda Epic Drive

De Mazda Epic Drive is een unieke rijervaring. Deze drive geeft autorijders de kans om…

5 avontuurlijke tips om je te verbinden met de zee op World Ocean Day

Op 8 juni vieren we World Ocean Day, een dag die helemaal in het teken staat van de oceaan….

Outdoor op zijn best: De Jordan Trail

De Jordan Trail biedt cultuur en adembenemende landschappen, voor avonturiers de kans om op een…

La Grande Odyssée in Isère: Een geweldige ervaring voor outdoor fans

Afgelopen zomer reisde ik al eens per trein naar de Franse Alpen. Nu ben ik uitgenodigd om in de…

Helly Hansen eert Ski Patrollers op de International Ski Patrol Day 2024

Morgen, op 10 februari 2024, is het weer zover: International Ski Patrol Day wordt voor de derde…

Op outdoor-avontuur in Morzine-Avoriaz: Mountainbiken, planten zoeken en meer

Een reisverslag over een bezoek aan het gebied van Morzine-Avoriaz in de Franse Alpen. Van…

Krachtige must-reads voor zelfontwikkeling 

Dat zelfontwikkeling niet altijd hoeft te smaken naar groene smoothies, wierook en meditatiesessies…

Leer langlaufen in de Tiroler Zugspitz Arena

Waarom zou je jezelf beperken tot alleen skiën of snowboarden als er ook nog langlaufen is? Het is…

Interview met natuur illustrator Jack Spowart

Vorig jaar maakten we kennis met Jack Spowart toen Rab en Banff op zoek waren naar een…