Search
Close this search box.

Rab & Lowe Alpine openen Europees reparatie- en servicecentrum in Nederland

|

Rab & Lowe Alpine to open their European Repair and Service Centre in The Netherlands

Liefde voor de bergen, voor kleding en voor uitrusting is van meet af aan de drijvende kracht achter de merken Rab en Lowe Alpine geweest. Kleding en uitrusting maken die presteert en lang meegaat is al sinds oprichter Rab Carrington in 1981 zijn eerste slaapzak met de hand naaide het onofficiële motto van Rab. Maar geen enkel kledingstuk is onverwoestbaar. In de loop der jaren heeft het bedrijf daarom zijn reparatie- en wasservice verfijnd en doorontwikkeld, met het doel om zijn klanten nog meer vertrouwen te geven in de geleverde producten, maar ook om de ecologische voetafdruk van elk item te verkleinen, uitrusting een tweede kans te geven en waardevolle grondstoffen niet naar de vuilstort te hoeven brengen.

Op basis van het succes van het servicecentrum in het Engeland, heeft Equip Outdoor Technologies Ltd, de eigenaar van Rab en Lowe Alpine, besloten dat het nu tijd is om deskundige was- en reparatiediensten wereldwijd uit te rollen, te beginnen met het onlangs geopende servicecentrum in Leusden in Nederland en gevolgd door soortgelijke centra in de VS, Canada en Noorwegen. Het doel? Het bedrijf streeft ernaar om de grote hoeveelheid wasbeurten en reparaties die in Engeland worden uitgevoerd, ook elders uit te voeren. Dit bespaart elk jaar duizenden items een enkele reis naar de stortplaats en zorgt ervoor dat je uitrustingsstukken langer in topconditie blijft. Dat is goed voor de planeet, voor het buitenleven en voor je portemonnee.

Al meer dan 7.000 artikelen gewassen en gerepareerd

In het afgelopen jaar heeft het Britse servicecentrum van Rab meer dan 7.000 artikelen die door klanten werden ingestuurd gerepareerd en gewassen en daarnaast meer dan 600 garantieclaims afgewikkeld; een duidelijk bewijs dat klanten van Rab en Lowe Alpine op zoek zijn naar een manier om hun uitrusting goed te verzorgen en de bruikbare levensduur te verlengen. Accoord gaan met een kwaliteitsreparatie boven vervanging onder garantie is een verder bewijs van de verandering in de houding van de consument.

Matt Clarke, verantwoordelijk voor Customer Experience bij Equip, legt uit: “In de wereld van vandaag zijn service en regelmatig onderhoud van technische outdoorproducten belangrijker dan ooit. Als merk willen we onze producten zo lang mogelijk laten presteren. De Rab Service Centers zijn ontworpen om een ​​consistente wereldwijde klantervaring te bieden. Door het wereldwijd uitrollen van het aanbod zoals we dat in Engeland al jaren kennen en de bestelling van onze diensten online onder te brengen, zullen Rab-klanten wereldwijd gemakkelijker zelf voor hun uitrusting kunnen zorgen. En als ze om wat voor reden dan ook niet kunnen vinden wat ze zoeken en onderweg hulp of advies nodig hebben, staan ​​onze ervaren Rab Service Center-teams klaar om hen te helpen en te ondersteunen.”

In de wereld van vandaag zijn service en regelmatig onderhoud van technische outdoorproducten belangrijker dan ooit…

Matt Clarke

Gore-Tex kleding wasservice

Of je nu je een scheur in je jack hebt, een gat in je donsjas hebt gebrand, een nieuwe ritssluiting nodig hebt of een reservetentstok, het team van het servicecentrum kan je helpen. Voor de meest hardnekkige vlekken en de moddermagneten, biedt de wasservice van Rab deskundige reiniging en drogen, zodat je uitrusting weer als nieuw lijkt en het prestatieniveau wordt verhoogd. Wasservice is beschikbaar voor waterdichte kleding, voor donskleding en voor andere isolatiekleding alsook voor slaapzakken, evenals een gespecialiseerde Gore-Tex-kleding wasservice.

Gore-Tex kleding wasservice

De Service Centers zijn een integraal onderdeel van de algehele MVO-strategie van Equip. Als klimaatneutraal bedrijf dat zich inzet voor het bereiken van Net Zero-emissies in 2030, is de bijdrage van het Service Centre buitengewoon waardevol. Niet alleen om de bedrijfsdoelstellingen te behalen, maar ook om u te helpen die van jou te bereiken met een lagere impact op het milieu.

Meer weten over de MVO-strategie van Equip? Klik dan HIER en begin je reis om meer te leren over een milieubewuste benadering van productontwikkeling voor buiten.

Picture of Hayco Volkers

Hayco Volkers

I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.
Picture of Hayco Volkers

Hayco Volkers

I have practiced a multitude of sports since my youth to the present. My first sports as a child were judo and athletics. Cycling, hiking, mountain biking, kyokushin karate, diving, baseball, golf and windsurfing, rowing and krav maga were added later.

Gerelateerd

Hoe Fjällräven de standaard zet voor duurzaamheid

Fjällräven neemt duurzaamheid en milieubewustzijn serieus. In hun meest recente rapport…

Het ecologisch en sociaal bewustzijn van VAUDE

VAUDE is zich terdege bewust van de noodzaak om verantwoordelijkheid te nemen voor het milieu. In…

Protest Sportswear gaat in samenwerking met Nu Cycle afvalimpact neutraliseren

Protest Sportswear en Nu Cycle, een afval compensatieservice gedreven door AI, zijn een…

De nieuwe Bever campagne ‘Buiten heeft ons nodig’

Sinds vandaag geeft Bever een nieuwe campagne gelanceerd: ‘Buiten heeft ons nodig’ Met…

Het duurzame Nikwax nu eigendom van medewerkers

Dinsdag 1 februari 2022 was een historische dag voor het merk Nikwax. Na 45 jaar eigenaar en…

Rab & Lowe Alpine openen Europees reparatie- en servicecentrum in Nederland

Liefde voor de bergen, voor kleding en voor uitrusting is van meet af aan de drijvende kracht…

Eervolle vermelding Rab en Lowe Alpine voor duurzaamheid strategie

Op dit moment is de klimaatconferentie COP26 in Glasgow in volle gang. In de aanloop hiervan…

Rab lanceert dons-inzamel en recycle programma

Rab is gestart met een eigen programma voor het verzamelen en recyclen van dons. De regeling maakt…

Outdoormerken Rab en Lowe Alpine klimaatneutraal

Als onderdeel van hun duurzaamheidsstrategie op lange termijn hebben de Britse outdoormerken Rab en…

Goed nieuws: Gore-Tex per 2023 PFC vrij!!

Ongeveer rond deze tijd vorig jaar was ik op een Gore-Tex evenement in Kaprun waar we allerlei…