Search
Close this search box.
Review

Review: Salomon Sense Pro Trailrunning Schoenen

Informatie testcondities

Deze schoenen zijn gebruikt in Nederland, België en Frankrijk op verschillende soorten ondergrond en onder verschillende klimatologische omstandigheden.

Review Salomon Sense Pro

Het meest opvallende aan de schoen is het gebruik van de een zogenaamde ‘ snowboardsluiting’ in plaats van de traditionele veters. Dat maakt dat de schoen eenvoudig is aan te trekken zonder dat er dubbele knopen moeten worden gelegd ter voorkomen van losse veters. De sluiting is door middel van verlengde elastische tongstukken aan het voetbed. Dit zorgt ervoor dat er bijvoorbeeld geen steen gruis in je schoen kan komen. Salomon noemt dit Endofit. Los daarvan het volgende: Pasvorm – de pasvorm is goed. Hoewel bij aanvang de schoen zeer nauw aanvoelde en ogenschijnlijk te klein was. Na een aantal keren zat de schoen beter en voelde hij beter aan. Het lijkt of er aandacht aan is besteed want de voorzijde van de schoen is voldoende ruim. Anders gesteld: je tenen worden niet in elkaar gedrukt. Wat daarmee na enkele keren overblijft is een strakzittende schoen die goed aanvoelt. De schoen is van voldoende steun en comfort voorzien. De schoen geeft voldoende stabiliteit op smalle paadjes en dergelijke. Uiterlijk – de schoen kan worden verkregen in verschillende felle kleuren. Hoewel ik persoonlijk wat meer terughoudend ben in de kleuren, is het voordeel van deze schoenenkleur dat deze opvallen in het donker. Voor de rest is de schoen stevig vormgegeven. Op de neus zit een zogezegde brede stootrand. Dat is prettig op die paden, sporen en ander bosachtig terrein waar je langs beplanting en rotsen loopt. Het komt de schoen daarmee ten goede. De schoen voelt echter relatief zwaar aan. Salomon heeft modellen die lichter zijn. Zool – er is gekozen voor een relatief dikke maar wel lage zool. Dat maakt dat men relatief ‘laag’ staat. Dat is prettig in geaccidenteerd terrein in verband met stabiliteit. Er zitten profiel onder, maar het profiel voldeed in beperkte mate. Op zichzelf staande had de schoen voldoende grip, maar dit mag meer zijn. De schoen voldeed in bergachtig terrein, maar bij natte rotsen (wat sowieso een gevaar is) had de schoen onvoldoende grip. Daarbuiten op modderige paadjes wilde ik nog regelmatig wegslippen.
Tot slot merk ik op dat ik de schoen onvoldoende vond ventileren. Dit kan een gevolg zijn van het strak zittende pasmodel, maar de schoen moet goed geventileerd worden. Daarnaast droogt de schoen relatief langzaam. Bij meerdaagse tochten geeft dit irritatie, omdat andere schoenen zoals bepaalde Patagonia-modellen dit mindere mate hebben.

Pluspunten

  • Pasvorm
  • Stevigheid

Minpunten

  • Grip
  • Ventilatie

Related

We tested how waterproof Cortazu’s jackets are

Aesthetics and hype aside, how can you tell if a particular outdoor or ski jacket suits your…

Review: Coleman Kobuk Valley 3 plus tent

The great thing about sleeping in a tent is that you can basically sleep anywhere you want, at…

Video review: Urge Gringo de la Pampa Hybrid MTB helmet

Within a few hundred meters the sound of cars on the 261 has died away. I just left this road that…

Winter is Coming! Trailer Snowsport Reviews 2020

Today it’s raining almost non-stop here in the Netherlands, but of course rain is nothing…

Review: Vaude AM Moab syn Flat MTB Shoe

How important are shoes for mountain biking? An almost rhetorical question; Everyone who has ever…

Review Hanwag Belorado II TubeTec GTX

The German shoe brand Hanwag has a shoe that is very interesting for the Dutch terrain, the…

Video review: Canyon Spectral:ON 7.0 e-Mountainbike

The Canyon Spectral: ON is an e-MTB that is similar to its regular non-electric brother, but is…

Review: Royal Robbins Men’s Bug Barrier Tech Travel Long Sleeve

In the Netherlands, where we are based, Royal Robbins, is not that well known. I hadn’t…

Swedish Adventures, #2: Climbing in Kullaberg

Hi, This is Mark, we spoke earlier about climbing Thursday. Would love to hear what the…