Search
Close this search box.

Review: RevolutionRace Cyclone jacket 2.0 en Hiball pants

|

Review: Revolution Race Cyclone jacket 2.0 and Hiball pants

Het Zweedse merk RevolutionRace maakt sinds 2014 outdoorkleding. Het merk is ontstaan vanuit een behoefte aan kwalitatieve én betaalbare kleding. Voor Gearlimits heb ik het RevolutionRace Cyclone Rescue jacket 2.0 en de Hiball Pants geprobeerd.

De kleding is getest in Nederland in de herfst en de winter, met regen, storm en temperaturen tussen de 10 en -5 graden.

Cyclone jacket

Zoals de naam al doet vermoeden, is de jas water- en winddicht. Het Hypershell® Pro membraan staat garant voor extreem goed ventileren en met de fluorkoolstofvrije BIONIC-FINISH®ECO is de stof extra waterbestendig gemaakt. De jas heeft 4-way stretch voor een optimale pasvorm en is volledig getaped om tegen extreme weersomstandigheden te kunnen. De jas heeft een Recco® reflector, waardoor je in de bergen op te sporen bent door de reddingsdiensten. Ontworpen voor: allround, wandelen, wintersport.

Technische specificaties

Stof: nylon 86%, elastaan 14%

Waterkolom: 15 000 mm

Review Cyclone Rescue Jacket 2.0

Zoals bij veel waterbestendige kleding voelt het wat stug aan. Naarmate ik de jas vaker draag, wordt dit soepeler. De capuchon is groot genoeg om over een helm (of koptelefoon) te passen en de stormkraag is lekker hoog om de wind buiten te houden. De capuchon heeft een versterkt vizier, wat voorkomt dat bij regen water in je gezicht komt, en kan met elastiek groter en kleiner gemaakt worden. De kraag is aan te passen door middel van een extra rits, wat meer ruimte geeft voor ventilatie.

De toevoeging van de Recco® reflector maakt de jas geschikt voor in berggebieden, eigenlijk het hele jaar door. De jas is bedoeld als shell laag, wat betekent dat wanneer het kouder is, je een tussenlaag draagt. Zoals veel van de kleding van Revolution Race is de pasvorm ‘regular fit’, zodat een extra laagje prima past. Op koudere dagen heb ik dit ook zeker nodig gehad en ook dan is het fijn dat de kraag wat losser kan. Bij regen en wind in een warmer seizoen, zijn de lange ventilatieritsen onder de armen erg fijn.

Review: RevolutionRace Cyclone jacket 2.0 en Hiball pants

Features

De basic zaken zijn aanwezig: 2 steekzakken, een borstzakje en 2 binnenzakken. De mouwopeningen zijn verstelbaar door middel van klittenband. Dat heeft niet mijn voorkeur, omdat ik vaak op mijn horloge navigeer en je bij kou steeds je mouw over je horloge heen en terug trekt. Elastiek in de mouwen vind ik dan fijner. Op de linkse mouw zit een klein zakje voor bijvoorbeeld een skipas, en wanneer je de jas gewoon in Nederland gebruikt is het handig voor een ov-chipkaart of bankpas. De onderkant van de jas is winddicht af te sluiten met elastiek. Het model valt wat langer en een 2-weg rits zou wat mij betreft een aanvulling zijn geweest.

Review: RevolutionRace Cyclone jacket 2.0 en Hiball pants

Ondanks dat de jas bestand zou moeten zijn tegen zware regen, lekte hij de eerste keer toch wat door op de schouders toen ik een uur buiten liep. Eenmaal terug thuis heb ik de jas daarom gewaxt. Vervelend, want normaal hoef ik een jas niet zo snel te waxen. Daarna is het niet meer voorgekomen, maar ik heb ook niet meer zo’n hevige bui meegemaakt.

Pluspunten:

 • stormkraag
 • lange 2-weg ventilatierits bij de oksel
 • zakje op de mouw
 • versterkt vizier in de capuchon
 • volledig getapete naden
 • waterdichte ritsen
 • elastiek onderaan

Minpunten:

 • 1-weg rits aan de voorkant
 • verstelbare klittenband bij de mouwopening
 • minder waterdicht dan verwacht

Hiball Pants

De HiBall Pants is een waterafstotende, ademende en gevoerde softshellbroek voor in het najaar en de winter. De broek is voorzien van ritsen bij de beenopeningen zodat de pijpen optimaal over ski- en wandelschoenen passen. Ontworpen voor: wandelen, schaatsen en skiën.

Technische specificaties

Stof: polyamide 89%, elastaan 11%

Waterkolom: 6 000 – 10 000 mm

Review Hiball Pants

De Hiball pants is gemaakt van soepele 4-way stretch stof en heeft een regular fit. De broek is aan de binnenkant lekker zacht door de fleecevoering. De buitenkant blijkt goed waterafstotend. Tijdens een regenachtige wandeling van 4 uur merkte ik dat de broek wat klam werd, maar ook heel snel weer droog was door het goed ademende en sneldrogende polyamide. Als het niet te koud is, helpen de ventilatieopeningen aan de achterzijde ook. Deze bleken heel prettig op zachtere herfstdagen.

De broek heeft 2 diepe zakken op de bovenbenen; handig voor je telefoon. De zakken voor je handen, wat hoger, zijn gevoerd met fleece wat natuurlijk fijn is in de winter. De voorgevormde knieën zorgen ervoor dat de broek niet opkruipt. De pijpen hebben een rits waarmee je de onderkant wat wijder kunt maken; handig bij hoge wandelschoenen en skischoenen. Bij andere broeken die ik heb, zit vaak een haakje waarmee je de broek kunt vastmaken aan je veters. Vind ik persoonlijk wel fijn wanneer het waait en wanneer je veel moet klimmen. Helaas heeft deze broek dat niet.

Review: RevolutionRace Cyclone jacket 2.0 en Hiball pants

Pluspunten:

 • functionele stof met 4-way stretch
 • goed ademend en ventilatieritsen
 • uitrekbare beenopening met rits
 • goed waterafstotend
 • voorgebogen knieën

Minpunten:

 • geen haakje voor schoenveters

Conclusie

RevolutionRace heeft fijne en betaalbare kleding voor mensen die graag actief zijn buiten. Naast deze jas en broek, heb ik nog meer kleding van dit merk, met name om de pasvorm en de betaalbaarheid. De prijs van de jas is €179,- en de broek is €109. Prima kleding voor het geld. Het kan een stootje hebben, maar ben je echt op zoek naar kleding die extreme weersomstandigheden moet aankunnen? Kijk dan even verder. Het Cyclone Jacket moet extreem weer aankunnen volgens de website van RevolutionRace en heeft het beste membraan dat ze hebben, maar overleeft helaas zelfs in Nederland geen uren regen. De broek is prima en maakt waar, waar hij voor bedoeld is.

Overzicht beoordeling

Cyclone jacket

 • Functionaliteit 6
 • Comfort 9
 • Pasvorm 9
 • Materiaalgebruik 7
 • Duurzaamheid 8
 • Prijs/kwaliteit 8

Hiball pants

 • Functionaliteit 9
 • Comfort 9
 • Pasvorm 9
 • Materiaalgebruik 10
 • Duurzaamheid 8
 • Prijs/kwaliteit 10

15% KORTING MET GEARLIMITS

Gebruik de kortingscode GEARLIMITS15 en krijg 15% korting!!!

Cyclone Rescue jacket 2.0 | Yellow € 179,-

Hiball Pants | Jetblack € 109,-

Review Overzicht

Functionaliteit

7,5

Comfort

9

Pasvorm

9

Materiaalgebruik

8,5

Duurzaamheid

8

Prijs/kwaliteit

9

Picture of Inge Waasdorp

Inge Waasdorp

Zeg 'fietsen' en je hebt mijn aandacht. In 2015 ben ik na jaren niet gefietst te hebben weer gaan mountainbiken. Inmiddels ben ik verslaafd aan deze mooie sport en alles wat daarmee te maken heeft. Tegenwoordig zit ik ook regelmatig op de racefiets. Als er niet gefietst wordt ben ik te porren voor kamperen, hiken, kajakken en kampvuurtjes.
Picture of Inge Waasdorp

Inge Waasdorp

Zeg 'fietsen' en je hebt mijn aandacht. In 2015 ben ik na jaren niet gefietst te hebben weer gaan mountainbiken. Inmiddels ben ik verslaafd aan deze mooie sport en alles wat daarmee te maken heeft. Tegenwoordig zit ik ook regelmatig op de racefiets. Als er niet gefietst wordt ben ik te porren voor kamperen, hiken, kajakken en kampvuurtjes.

Gerelateerd

De Leatherman Multitool Onderhoudskit | Review

Multitools zijn essentieel voor klussers, buitensporters en iedereen die graag op alles voorbereid…

Driehonderdvijftig kilometer op de FARA F/gravel fiets | Review

De populariteit van gravel fietsen is recentelijk sterk toegenomen. Nederland heeft zelfs een…

Licht en stevig in de bergen met de Hanwag Makra Pro-Low Lady GTX | Review

De Hanwag Makra Pro-Low Lady GTX is uitstekende wandelschoen die voor veel terreinen is geschikt en…

The Salomon XA Forces Mid GTX EN outdoor shoe | Review

Earlier, I went wild on the Salomon Quest 4 GTX in Wales. From GearPoint, I got the chance to take…

De Peli 0915 SD Card Case beschermd al je geheugenkaarten | Review

De Peli 0915 SD Card Case biedt uitstekende bescherming voor je geheugenkaarten dankzij zijn…

Fjällräven Vidda Pro Lite Trousers: de trails meester | Review

During my multiday hike through the North Holland dune reserve, the Fjällräven Vidda Pro Lite…

Fjällräven Vidda Pro Lite Trousers: master the trails | Review

During my multiday hike through the North Holland dune reserve, the Fjällräven Vidda Pro Lite…

De Helly Hansen Roamfree HT Hiker | Review

Voor wie nog een goede schoen zoekt voor je buitensport avonturen deze zomer zit zeker goed met de…

Staat de Nissan Qashqai e-POWER ook buiten de gebaande paden zijn mannetje? | Autotest

De Nissan Qashqai heeft door de jaren heen een reputatie opgebouwd als een veelzijdige en populaire…

De Peli R40 Utility Ruck Case is dé bescherming voor je gear

Frequente buitensporters en reizigers ervaren twee uitdagingen die onderweg lastig zijn:…